O tak tez uczynie
[O2] o2 4x4 problem z napędem
Zwiń
X
-
[O2] o2 4x4 problem z napędem
od jakiegos czasu mam problem z napedem 4x4 w o2 tj jak odpalam to spoko kreca sie wszystkie 4 kolka po sniegu ale za chwile zapala sie kontrolka esp i naped sie wylacza musze go wylaczyc i wlaczyc zeby znowu dzialal dziwna sprawa jak podlaczalem pod kom to wyszlo ze blad w pompie w haldexie ale co to moze byc ktos mial juz taki problem?garbaty karp
-
-
Zamieszczone przez snoweywyszlo ze blad w pompie w haldexie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
podaje co mam na wyduku
diagnostyka sterownikw skoda elektron napedu 4x4 3.0 pamiec bledow
01c0 pompa hydrauliczna dla sprzegla haldex uszkodzny ilosc usterek 1
a po zrestowanieu tj po wylaczeniu wlaczeniu auta wszustko k i bledu nima czy to moze byc ze musze wymienic olej i filterek w sprzegle?
dzieki za pomocgarbaty karp
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez snoweymusze wymienic olej i filterek w sprzegle->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
snowey, trochę Ci wspólczuje, bo czytalem o tym gdzieś na vortexie chyba i finałem tego była wymiana sterownika haldex - mało toto nie kosztuje, więc trzeba szukać w używce.
Daj znać jaki będzie finał całej sytuacji.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
No i dupa 4x?
I stało sie po jakimś czasie wymieniłem olej i filtr komputer nie pokazuje juz błędów nawet w teście dynamicznym pokazuje ze jest ok...... Ale napęd dalej nie działa ani ku...... Drgnie wał sie kręci olej i filtr wymieniony zero błędów a jednak nie działa ? Ktoś ma jakieś pomysły ?garbaty karp
Komentarz
-
-
ok dlugo to trwalo hehe ale dziala ogolnie historia ciekawa (nieciakawa) byl probblem z czujka esp/abs czujka oszukiwala ze kola sie kreca i naped sie zalaczaal kiedy nie musial a nawet tylko kiedy nie musial zebatki w sprzegle stracily zeby a przy wymianie oleju wylecial olej i opilki . wymienilem czujki i problem esp abs zniknol ale zostal caly dyfer tego tez wymienilem co smieszne w aso za wymiane dyfra uzupelnienie i wymiane filtrow oraz olejow w haldexie i dyfrze zmiasilem sie w 900 btutto!!!! do tego dali mi auto zastepcze na czas napawy w zasadzie jeden dzien oddalem o 10 i potem o 14 odebralem nastepnego dnia jestem bedzo zadowolony bo cena byla mniejsza niz u magikow a wszystko dziala no i vat moge odliczyc
garbaty karp
Komentarz
-
Komentarz